Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

Луганська обласна прокуратура у судовому порядку повернула державі землі природно-заповідного фонду на Сватівщині вартістю понад 150 млн грн

Господарський суд Луганської області підтримав позицію обласної прокуратури та витребував на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації майже 147 га земель лісового фонду вартістю понад 150  млн гривень.

Прокуратура встановила, що у липні 2006 року земельну ділянку в територіальних межах Троїцького – наразі Сватівського району передано державному лісомисливському господарству для заліснення та створення нових лісових насаджень. Крім того, вказану територію у 2012 році оголошено ботанічною пам’яткою природи місцевого значення «Новочервоненська».

У подальшому  земля без правових підстав вибула з державної власності, що унеможливлює її використання  державним підприємством для відтворення лісів. Крім того, її цільове призначення було змінено з лісогосподарського на сільськогосподарське, що є грубим порушенням вимог земельного та лісового законодавства.

Вжитими заходами попереджено нецільове використання земель та можливе незаконне надання їх у приватну власність.

У подальшому обласною прокуратурою буде організовано реальне повернення земель державі після набрання рішенням суду законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 979