Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

У закладах освіти Луганщини ювенальні прокурори провели уроки для дітей про їхні права (ФОТО)

За ініціативи  Офісу Генерального прокурора у день 30-ї річниці набрання чинності для  України Конвенції ООН про права дитини, 27 вересня 2021 року,  ювенальні прокурори провели просвітницькі заходи у навчальних закладах Луганщини.

Головною його метою стало підвищення обізнаності учнів про права і обов’язки дітей, роль та повноваження прокурорів у їх захисті,  ознайомлення з основними положеннями Конвенції.

Працівники обласної прокуратури  та ще п’яти окружних прокуратур  відвідали 15 шкіл  в області. У рамках навчального процесу організовано та проведено уроки для понад 400  учнів 1-4 та 5-8 класів. 

На початку занять школярі початкової школи  разом  з викладачами-прокурорами переглянули  мультфільм, який у цікавій та пізнавальній формі ознайомив  дітей з їхніми правами. Аби закріпити ці знання вони виконували дидактичні вправи та грали в ігри.

Під час навчальної лекції з учнями старшого віку їх ознайомлено з правами, що регламентуються Конвенцією ООН про права дитини та Конституцією України. Учні активно працювали в групах,  взаємодіяли з прокурорами, обговорювали конкретні приклади порушень прав дитини. Значну увагу слухачів ювенальні прокурори зосередили на можливих протиправних діях – популярним у наш час поняттям «булінг», «насильство» тощо. Вони наголосили на важливості повідомлення про такі випадки батькам, вчителям, іншим особам,  яким вони довіряють. 

Також працівники прокуратури на життєвих ситуаціях, які є зрозумілими для дітей, ознайомили дітей та підлітків з роллю ювенального прокурора у забезпеченні їх безпеки та дотримання прав.

«Формування довіри в суспільстві до прокурора починається з дітей. Вже з раннього віку вони мають знати, що  їх права захищені.  На уроках школярі проявляли активність та  цікавість до розповідей прокурорів. Дуже важливо достукатися  до дітей та підлітків, щоб вони  знали свої права, не боялися говорити, що їх ображають чи вчиняють стосовно них інші протиправні дії», – поділилася підсумками  заходу начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Тетяна Яковенко.

У подальшому такі просвітницькі заходи у навчальних закладах області стануть регулярними.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 846