Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2021

Троє спецпризначенців поліції на Луганщині постануть перед судом за вимагання неправомірної вигоди від наркозалежних (ФОТО)

Луганською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох поліцейських батальйону патрульної служби поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, співробітники батальйону, які несли службу у районі проведення операції ООС на Луганщині, організували схему вимагання хабарів від наркозалежних місцевих мешканців. До протиправної діяльності поліцейські залучили спільника, який на їхню вимогу створював підстави для затримання громадян з наркотиками. Правоохоронці погрожували наркозалежним кримінальною відповідальністю та вимагали «грошову винагороду» для її уникнення.

На початку травня 2021 року після одержання від наркозалежного 15 тис. грн правоохоронців затримали у порядку ст. 208 КПК України на в’їзді до Лисичанська.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід  – Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Правоохоронцям загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1202