Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

На Луганщині судитимуть поліцейського, який не забезпечив зберігання придбаного товару для дитячого закладу відпочинку «Джура» (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила  до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з відділів управління логістики та матеріально-технічного забезпечення Головного управління Нацполіції в Луганській області за фактом  службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2016 році для дитячого закладу оздоровлення й відпочинку «Джура» Національної поліції України закуплено меблі, будівельні матеріали, господарський інвентар і засобів особистої гігієни та передано у підзвітність обвинуваченому як матеріально-відповідальній особі.

Начальник відділу  не проконтролював фактичну наявність придбаного товару та  не забезпечив його зберігання. Під час інвентаризації  встановлено нестачу товарно-матеріальних цінностей. Внаслідок службової недбалості поліцейського державі завдано майже 420 тис. грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Колишньому правоохоронцю загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1366