Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2021

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно учасника НЗФ «Представництво ЛНР в СЦКК» (ФОТО)

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно співробітника так званого «Представництва ЛНР в СЦКК», що входить до складу «народної міліції ЛНР» окупаційної адміністрації РФ.

Розслідуванням встановлено, що з 2017 року мешканець окупованого Алчевська розпочав службу «оператором відділення протитанкової керованої ракети» у так званому «6-му мотострілецькому козачому полку ім. М. Платова». Учасник НЗФ брав активну участь у здійсненні збройного супротиву силам та засобам АТО/ООС.

У липні 2021 року обвинувачений перейшов до «Представництва ЛНР в Спеціальному центрі контролю та координації припинення вогню». Він ніс «службу» на бойових позиціях уздовж лінії зіткнення, здійснював спостереження за переміщенням українських військових для окупаційної адміністрації РФ.

Учасника незаконного збройного формування затримано у жовтні 2021 року у районі проведення ООС. Він був одягнений у військову форму, мав при собі заряджений пістолет Макарова та військовий квиток так званої «ЛНР». Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань,  носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст.110, ч. 2 ст.260, ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчими 3 управління (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк Луганської області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 935