Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2021

Прокурори відстояли покарання колишньому керівнику «прокуратури Алчевська»: працювала на підтримку окупаційної влади РФ

Прокурори Луганської обласної прокуратури відстояли у суді апеляційної інстанції призначене покарання колишньому «прокурору міста Алчевськ» так званої «Генпрокуратури ЛНР», що контролюється окупаційною адміністрацією Російської Федерації ( ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Псевдопрокурора, яка декілька років займала керівну посаду в окупованій прокуратурі, суд заочно засудив до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Під час перегляду вироку суду першої інстанції у Луганському апеляційному суді його залишено без змін, а апеляційну скаргу адвоката – без задоволення. Наразі судове рішення набрало законної сили.

Відповідно до матеріалів обвинувачення, колишня співробітниця органів прокуратури Луганщини у 2015 році перейшла на сторону окупаційної влади та добровільно очолила прокуратуру в окупованому Алчевську. На займаній посаді вона забезпечувала виконання та дотримання незаконно виданих «законів та нормативно-правових актів самопроголошеної влади «ЛНР», що суперечать українському законодавству та порушують права жителів непідконтрольної органам державної влади території Луганської області.

На цей час засуджена знаходиться у розшуку. Вона відбуватиме призначене покарання у вигляді позбавлення волі з моменту затримання.

Обвинувальний акт Луганська обласна прокуратура направила до суду в 2016 році.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювали прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, обласної прокуратури, досудове розслідування – слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1225