Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Протидію організованій злочинності на Луганщині обговорили в обласній прокуратурі (ФОТО)

Під головуванням заступника керівника Луганської обласної прокуратури Олега Чижа відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань боротьби з організованою злочинністю, підвищення ефективності протидії протизаконній діяльності та легалізації «кримінальних авторитетів».

Правоохоронці обговорили важливі питання щодо результативності роботи з протидії організованій злочинності, стану реалізації спільних заходів, наявні упущення в організації роботи та недоліки у взаємодії органів правопорядку регіону.

На засіданні підбили підсумки діяльності правоохоронних органів Луганщини за рік у сфері боротьби з організованою злочинністю.

Так, за результатами роботи упродовж поточного року правоохоронцями регіону направлено до суду 13 обвинувальних актів стосовно 55 учасників злочинних угруповань, якими вчинено 76 кримінальних правопорушень. Також активізована робота з виявлення злочинних угруповань з корупційними зв’язками, які загрожують  економіці нашої області та держави в цілому. Цьогоріч знешкоджено три такі організовані групи, які діяли у бюджетній та лісовій сферах.

Також вперше за 12 років органами правопорядку Луганщини виявлено та спрямовано до суду матеріали провадження стосовно учасників злочинної організації. У поточному році в цьому кримінальному провадженні вже ухвалений обвинувальний вирок щодо 12 осіб.

Олег Чиж наголосив, що незважаючи на те, що результати діяльності за 2021 рік вдалося утримати на рівні минулого року, слід констатувати, що є ті  питання,  які потребують активізації. Зокрема, у бюджетній, банківській та фінансово-кредитній сферах, щодо незаконної торгівлі зброєю та протидії торгівлі людьми, у земельних правовідносинах та у сфері наркозлочинності.

Голова міжвідомчої робочої групи акцентував увагу на продовженні плідної роботи з виявлення організованих угруповань з корупційними зв'язками в органах влади та управління, документування діяльності лідерів «кримінального середовища» та інших осіб, які впливають на криміногенну й соціально-економічну ситуацію в регіоні.

За підсумками засідання міжвідомча робоча група розробила комплекс додаткових заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи у сфері боротьби з проявами організованої злочинності у регіоні, для подальшого їх застосування.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1498