Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2022

Повідомлено про підозру заступнику командира одного з підрозділів НЗФ «ЛНР»

За процесуального керівництва прокурорів Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури Луганської області правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Антрацитівського району Луганської області за фактом участі в діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, протягом травня-серпня 2014 року чоловік вступив на «службу» до лав «Козацької національної гвардії всевеликого війська донського ім. М. І. Платова». Учасник НЗФ обійняв посаду заступника командира з технічного забезпечення у званні військовий старшина. Встановлено, що його «підрозділ» брав активну участь у збройному супротиві силам та засобам АТО/ООС. Після втечі з лав бойовиків, чоловік тривалий час переховувався від правосуддя.

Наразі Станично-Луганський районний суд Луганської області обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Щастинського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За протиправні дії фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(За матеріалами Станично-Луганського відділу Щастинської

окружної прокуратури Луганської області)

кількість переглядів: 1140