Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2022

Працевлаштувалася в фейковий «держбанк лнр» – повідомлено про підозру жительці окупованого Новопскова

За спільного процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після захоплення селища Новопсков Старобільського району та початку функціонування незаконних органів влади, колишня працівниця українського банку вступила в злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації рф. У березні 2022 року її призначено начальницею так званого «Новопсковського відділення державного банку лнр».

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене фігурантці загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Новопсковського відділу

Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 755