Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Заступнику начальника райуправління ДСНС Луганщини, який почав працювати на ворога, повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у держзраді заступнику начальника Старобільського райуправління ДСНС Луганщини, який у період протистояння російському агресору зрадив присязі та перейшов на бік ворога (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний пройшов співбесіду з представниками держави-агресора та добровільно обійняв «керівну посаду» у так званому «мчс» тимчасово окупованого Старобільського району Луганської області.

У травні 2022 року його призначили «начальником Старобельского государственного пожарно-спасательного отряда мчс лнр». Наразі підозрюваний «служить» окупаційній владі рф та допомагає формувати діяльність незаконно створеного правоохоронного органу.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2022 року повідомлено про підозру його «заместителю». До повномасштабного вторгнення рф в Україну він також працював у Старобільському райуправлінні.

Протиправні дії підозрюваних спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України, допомогу рф та її збройним формуванням здійснювати агресію проти нашої держави.

Їм загрожує 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1240