Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Воював на боці «лнр», а після захоплення території Луганщини став окупаційним «мером» Лисичанська –  колаборанту повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури  керівнику незаконно створеної «адміністрації Лисичанська лнр» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 55-річний уродженець міста  був призначений на посаду «виконувача обов’язків голови адміністрації м. Лисичанська лнр» у липні 2022 року.

Так званий «керівник» міста насаджує окупаційний режим та розповідає  місцевим та російських ЗМІ про «результати» роботи псевдооргану, а також плани «відбудови» міста, що зазнало руйнації внаслідок обстрілів держави-агресора. Він виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території України.

Крім того, у раніше розпочатих кримінальних провадженнях вказана особа є підозрюваною в участі у діяльності не передбачених законом України збройних формувань, сприянні діяльності терористичної організації  (ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК  України) та  перебуває у розшуку.

У 2014 році чоловік перейшов на бік проросійської влади та виїхав в так звану «лнр» при звільненні міста від НЗФ. Упродовж останніх восьми років він воював у «6-му окремому мотострілковому козачому полку ім. Платова» проти ЗСУ. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у складі окупаційних військ «лнр» та держави-агресора він прибув «звільняти» Луганщину.

За колабораціонізм підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 832