Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Отримав псевдопосаду «начальника» - судитимуть колаборанта з Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колаборанта з Луганщини (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року 32-річний чоловік погодився на пропозицію окупаційної влади та добровільно обійняв псевдопосаду «начальника т. зв. «відділу по забезпеченню життєдіяльності смт Новоайдар, с. Айдар-Миколаївка, с. Безгинове,с. Михайлівка адміністрації Новоайдарського району лнр».

Наразі прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо чоловіка для розгляду по суті.

Згідно з санкцією статті обвинуваченому загрожує покарання у вигляді до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливістю конфіскації майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Щастинського РВП ГУНП в Луганській області спільно зі слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 347