Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2022

На двох колаборантів із Луганщини чекає суд

За процесуального керівництва прокурорів Білокуракинського відділу Сватівської окружної прокуратури Луганської області завершено досудові розслідування в кримінальних провадженнях стосовно колаборантів із Луганщини (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, наприкінці березня 2022 року 31-річний чоловік, ексметодист відділу освіти однієї з селищних рад Луганської області, погодився на пропозицію окупаційної влади та приступив до виконання обов’язків "начальника відділу освіти т.зв. адміністрації Білокуракинського району «лнр».

Інший фігурант, 37-річний громадянин України, наприкінці березня – початку квітня 2022 року добровільно зайняв псевдопосаду – «начальника Білокуракинського відділення так званого «державного банку лнр».

На займаних «посадах» обвинувачені виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Наразі прокурори направили до суду обвинувальні акти щодо чоловіків для розгляду по суті.

Згідно з санкцією статті обвинуваченим загрожує покарання у вигляді до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливістю конфіскації майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Білокуракинського відділу

Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1131