Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2022

За службу ворогу перед судом постануть працівники «поліції» та «прокуратури» так званої «лнр» – мешканці Рубіжного та Ровеньок

Прокурори Щастинської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох представників «силових структур» так званої «лнр».

Один з них – 42-річний мешканець міста Рубіжне. У липні 2022 року він присягнув на вірність народу «лнр» та обійняв посаду «начальника відділу карного розшуку Троїцького районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

До 2014 року чоловік працював в органах внутрішніх справ Луганщини, потім звільнився та виїхав на територію ОРЛО. Після початку російської агресії пішов «служити» ворогу.

Інший обвинувачений – працівник окупаційної «прокуратури Новоайдарського району лнр», що підпорядковується незаконно створеній «генпрокуратурі»  псевдореспубліки. На цю посаду призначено 30-річного мешканця міста Ровеньки у період березня-квітня 2022 року.

Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Матеріали обвинувачення передано до Синельниківського міськрайонного та Тернівського міського судів Дніпропетровської області.

Обвинуваченим загрожує тюремний строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10  до 15 років,  з можливою конфіскацією майна та без такої.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської та Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 828