Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

Двом «начальникам» військкоматів «лнр» оголошено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, починаючи з 2015 року 39-річна жінка займає посаду «начальника відділення планування, підготовки і обліку мобілізаційних ресурсів відділу військового комісаріату по м. Краснодон лнр».

Інший підозрюваний – 39-річний чоловік з 2017 року обіймає посаду «начальника відділення підготовки і призову громадян на військову службу відділу військового комісаріату лнр по м. Краснодон».

На цих посадах фігуранти всупереч ст. ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949, за попередньою змовою з іншими посадовцями окупаційної адміністрації, здійснюють насильницьку мобілізацію цивільних осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, та змушують служити в лавах т.зв. «народної міліції лнр» на боці окупаційних військ рф, що є порушенням законів і звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами.

За вчинені дії підозрюваним загрожує покарання у вигляді до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 433