Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

Трьох мешканок Сватівського та Щастинського районів судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Луганської обласної прокуратури, Сватівської та Щастинської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти  стосовно трьох осіб, які очолили незаконні «органи влади» на тимчасово окупованих територіях.

Слідство встановлено, що навесні 2022 року вони перейшли на бік ворога та добровільно почали співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації рф.

Колишнього голову Трьохізбенської сільської ради Щастинського району призначено так званим «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Трьохізбенка лнр».

Також погодилися обійняти керівні посади в псевдорганах влади окупантів мешканки с. Привілля та смт Троїцьке Сватівського району. Одна очолила «Привільський відділ життєзабезпечення Троїцького району лнр», інша – «Троїцький відділ гу лнр – управління пенсійного фонду лнр в Сватівському районі».

Псевдочиновники організовують роботу незаконних структур та  сприяють легалізації російської окупаційної влади.

Їм інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі обвинувальні акти направлено для розгляду до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, Тернівського міського та Синельниківського міськрайонного судів Дніпропетровської області.

Обвинуваченим загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з  можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської та Щастинської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 847