Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

Забезпечують життєдіяльність при окупаційній владі в так званій «лнр»: про підозру повідомлено двом псевдопосадовцям

За процесуального керівництва прокурорів Щастинської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області двом мешканцям регіону повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після захоплення територій Луганської області російськими окупаційними військами чоловіки підтримали режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

Правоохоронці викрили мешканця с. Гречишкине Новоайдарського району, який в березні-травні 2022 року приступив до виконання обов’язків «керівника відділу з забезпечення життєдіяльності с. Муратове, с. Капітанове, с. Путиліне, с. Гречишкине, с. Дубове, с. Окнине Новоайдарського району лнр».

Ще один псевдопосадовець – мешканець с. Шульгинка Старобільського району добровільно погодився стати так званим «начальником відділу забезпечення життєдіяльності с. Шульгинка адміністрації Старобільського району так званої лнр».

Фігуранти на займаних псевдопосадах виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Їм загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 678