Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2022

Судитимуть так званого «стрілка» «народної міліції лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що уродженець м. Брянка у квітні 2019 року добровільно вступив до лав так званої «військової частини Л74347 народної міліції лнр» окупаційної адміністрації рф на посаду «стрільця» та отримав стрілецьку вогнепальну зброю і військову екіпіровку.

У подальшому, з квітня 2019 року по 23 лютого 2022 року обвинувачений знаходився на ротаційній основі в н.п. Фрунзе та н.п. Донецький Луганської області. На займаній посаді він облаштовував позиції, вів вогонь по бойовим позиціям ЗСУ, тим самим, систематично учиняв умисні дії з метою зміни меж території, державного кордону України.

У жовтні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під Лисичанськом на Луганщині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Відповідно до санкції статей фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 882