Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2022

Засуджено навідника-оператора БМП окупаційної армії, який брав участь у штурмі Рубіжного та Сєвєродонецька

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури оператора-навідника окупаційних військ рф засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що 20-річний житель міста Суходільськ Луганщини з жовтня 2021 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Після закінчення економічного коледжу він вступив до лав однієї з військових частин «народної міліції лнр», що дислокувалася у с.Ювілейне в межах Луганська.

Засуджений ніс службу за контрактом «навідником-оператором БМП». Систематично виїжджав на лінію бойового зіткнення, заступав у добові наряди та займався транспортуванням військової техніки підрозділу.

Також учасник незаконного збройного формування окупаційної адміністрації рф виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої «лнр» та збройного опору українським захисникам.

Від початку повномасштабного російського вторгнення чоловік воював у складі окупаційної армії рф на Луганщині. Зокрема, брав участь у штурмі та захопленні Рубіжного й Сєвєродонецька.

На початку червня 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон у Сєвєродонецьку.

На підставі зібраних доказів Красногвардійський районний суд  м.Дніпропетровська визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 278