Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

За колабораційну діяльність судитимуть так звану «начальницю відділу освіти» в лнр

Прокурори Щастинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Луганської області, яка пішла на співпрацю з представниками окупаційної влади і обійняла керівну посаду.

Слідством встановлено, що в період з травня по серпень 2022 року 50-річна мешканка смт Новоайдар Луганської області добровільно зайняла посаду у незаконному органі влади – структурному підрозділі «Адміністрації Новоайдарського району лнр», а саме посаду начальника «відділу освіти Новоайдарського району лнр».

Обвинувачена на цій «посаді» виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території України.

Ій інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За протиправні дії фігурантці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 394