Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно експосадовиці зі Старобільська, яка сприяла рф «націоналізації» українського майна

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно місцевої експосадовиці, яка служить ворогу в окупаційній адміністрації рф.

Зібрано беззаперечні докази, які підтверджують колабораційну діяльність колишньої заступниці начальника відділу соціально-економічного розвитку території Старобільської райдержадміністрації.

За даними слідства, після захоплення військами рф території Старобільщини вона підтримала окупаційний режим країни-агресора. У березні 2022 року обійняла посаду так званого «начальника відділу землекористування, архітектури і містобудування адміністрації Старобільського району лнр».

На займаній посаді обвинувачена сприяла росії у проведенні так званої «націоналізації» українських земель та агропромислових підприємств.

Дії жінки кваліфіковані за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Наразі вона переховується на тимчасово окупованій  території Луганської області та перебуватиме у розшуку до моменту затримання.

Особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Справу передано для розгляду до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Максимальне покарання, яке загрожує окупаційній псевдокерівниці, –  10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 801