Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

Сватівська прокуратура повернула громаді сільгоспземлі вартістю понад 30 млн гривень

За позовом прокуратури у розпорядження Сватівської об’єднаної територіальної громади повернуто земельну ділянку вартістю понад 30 млн гривень.

Підставою звернення до суду стало нецільове використання фермерським господарством 64 га земель на території Сватівського району.

Прокурори встановили, що у 2020 році земельні угіддя передано в довгострокову оренду. Вони відносяться до колективної власності громади з числа нерозподілених ділянок для ведення товарного сільгоспвиробництва та повинні використовуватися виключно як пасовища.

Під час перевірки виявлено, що фермер порушив вимоги земельного законодавства та договору оренди – розорав ділянку й засіяв соняшником.

Господарський суд задовольнив позов Сватівської окружної прокуратури Луганської області у повному обсязі та достроково розірвав договір оренди.

Наразі рішення суду набрало законної сили. Вживаються заходи щодо припинення реєстрації земель за орендарем.

Після деокупації території Луганщини громада, яку наразі представляє Сватівська міська військова адміністрація, матиме можливість розпоряджатися  ділянкою для її подальшого використання за цільовим призначенням.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 730