Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2023

Судитимуть «начальницю відділу освіти», яка впроваджує окупаційні стандарти

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка співпрацює з окупаційною владою країни-агресора.

За даними слідства, навесні 2022 року 36-річна мешканка смт Новопсков Луганської області добровільно обійняла керівну посаду. Фігурантка стала «начальником відділу освіти адміністрації Новопсковського району лнр».

Обвинувачена на займаній «посаді» організовує освітній процес за стандартами та підручниками держави-агресора, схиляє працівників освітньої сфери до співпраці з окупантами.

Дії особи кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі обвинувачена оголошена у розшук, їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії їй загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1090