Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Колишній посадовець з Луганщини підозрюється у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва прокурорів Лисичанської окружної прокуратури Луганської області місцевому жителю повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, в серпні 2022 року 70-річний чоловік, колишній директор одного з ТОВ, власниками якого є представники рф, вступив у злочинну змову з окупаційною владою так званої «лнр».

Після початку повномасштабного військового вторгнення рф, підозрюваний підтримав рішення окупаційної адміністрації держави-агресора щодо створення Муніципального унітарного підприємства «Комплексний центр комунального обслуговування міста Лисичанська лнр» та всіляко сприяв цьому.

Фігурант добровільно обійняв посаду «директора» вищевказаного підприємства, де здійснював організацію та забезпечення його діяльності.

Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваного у розшук та застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинення протиправних дій йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1101