Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

За державну зраду судитимуть двох експравоохоронців

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх поліцейських, які в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога. Їм інкримінують державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що в березні 2022 року колишній інспектор ізолятора тимчасового тримання ГУ Національної поліції в Луганській області добровільно вступив до так званого «Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр», та другий обвинувачений, колишній слідчий одного з відділів поліції Станично-Луганського РВ УМВС в Луганській області став «прокурором» у так званій «прокуратурі Сватівського району лнр».

Наразі матеріали обвинувачень направлено до Першотравенського міського та Новомосковського міськрайонного судів Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Особам загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1069