Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Перед судом постануть шестеро колаборантів з Луганщини

Прокурори Луганської обласної, Старобільської, Сєвєродонецької та Сватівської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно шістьох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України, шестеро мешканців Луганщини почали активно співпрацювати з окупаційною владою так званої «лнр».

Погодившись на пропозицію ворога, вони обійняли керівні «посади» на тимчасово окупованій території регіону.

Мешканець м. Сєвєродонецьк у червні 2022 року був так званим «в.о. голови м. Сєвєродонецька» в «адміністрації м. Сєвєродонецька лнр», четверо колаборантів «управляли» органами житлово-комунального господарства в м. Рубіжне, с. Нижня Дуванка Сватівського району, с. Чмирівка Старобільського району та в Кремінському районі «лнр».

Крім того, 41-річний мешканець Сватівщини був призначений на посаду так званого «головного лікаря» «Державної установи «Кремінська центральна районна багатопрофільна лікарня лнр»».

Усі обвинувачені організовували життєдіяльність в населених пунктах за російським законодавством, виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створених органах влади та вживали заходів для утвердження окупаційної політики на місцевості.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської, Сєвєродонецької та Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 1100