Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Депутату держдуми рф повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність України

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури депутату держдуми рф повідомлено про підозру.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України підозрюваний як представник влади країни-агресора перебував з так званим «візитом» у тимчасово окупованих населених пунктах Луганської області: м. Луганськ, м. Щастя, смт Станиця Луганська та м. Попасна.

Фігурант здійснював інформаційну підтримку дій збройних сил рф щодо окупації території України та визнання належності так званої «лнр» до входження її до складу рф, закликав підтримати так звану «військову спецоперацію рф» в Україні, а також до фізичного знищення підрозділів ЗСУ.

Крім того, в м. Луганськ підозрюваний зустрічався з депутатами так званої «народної ради лнр» та обговорював питання уніфікації «законодавства» «лнр» із законодавством рф та створення і відкриття на території псевдореспубліки посольства рф.

Під час зустрічі з мешканцями смт Станиця-Луганська він вручив 30-ом жителям партійні посвідчення ПП «Єдина Росія».

Наприкінці березня 2022 року депутат перебував у м. Попасна, де зустрівся з «бойовими козачими підрозділами» та особисто віддав команду здійснити артилерійський обстріл позицій ЗСУ.

Російському високопосадовцю інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За сукупністю кримінальних правопорушень йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 899