Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2023

Чотирьом мешканцям Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Сєвєродонецької, Щастинської, Сватівської та Старобільської окружних прокуратур повідомлено про підозру чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України четверо мешканців Луганщини почали активно співпрацювати з владою країни-агресора.

Так, у березні 2022 року мешканка м. Рубіжне, колишня директорка міської комунальної установи «Палац культури» Рубіжанської міської ради, добровільно обійняла посаду так званого «начальника управління культури, молоді та спорту адміністрації міста Рубіжне лнр».

Мешканець Старобільщини, колишній заступник головного лікаря Новопсковської лікарні, залишився на тимчасово окупованій території регіону та отримав підвищення. Він став «головним лікарем» так званої «Державної установи «Новоайдарське територіальне медичне об’єднання» лнр».

Ще двоє колаборантів – жителі Сватівщини та Старобільщини у червні та жовтні 2022 року стали «тимчасово виконуючим обов’язки начальника відділу правової роботи так званої адміністрації Троїцького району лнр» та «начальником адміністративно-господарського відділу адміністрації Біловодського району лнр» в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Луганської області.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях і слідчі управління Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької, Щастинської, Сватівської та Старобільської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 638