Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

Активно впроваджують освітні стандарти держави-агресора - підозрюються троє мешканців Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної, Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур повідомлено про підозру трьом громадянам України в колабораційній діяльності (ч. 3 ст.111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України троє мешканців Луганщини, колишні працівники освітньої сфери, почали активно співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора.

Так, мешканець Старобільщини у березні 2022 року став так званим «директором Державного загальноосвітнього закладу "лнр" "Біловодський аграрний коледж". Його згодом перейменовано на «Державний освітній заклад середньої професійної освіти лнр «Біловодський козачий кадетський технічний коледж імені Павла Леонідовича Дрьомова».

Інша колаборантка ‒ мешканка м. Антрацит у серпні 2022 року обійняла псевдопосаду «начальника управління освіти адміністрації міста Антрацита та Антрацитівського району».

Третя фігурантка ‒ мешканка м. Сєвєродонецьк в кінці листопада 2022 року призначена так званим «директором «державного загальноосвітнього закладу лнр «Сєвєродонецька середня школа №12».

Усі колаборанти дають інтерв’ю місцевим каналам пседореспубліки (ZOV ЛНР і «Луганск 24»), де на камеру заявляють про всебічну підтримку рф.

Підозрювані здійснюють видачу дипломів про середню професійну освіту зразка «лнр» випускникам вищевказаних учбових закладів, а також планують проведення екзаменаційного заліку «ЕГЭ» (єдиний державний екзамен, який централізовано проводиться в рф.)

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оперативний супровід в одному провадженні – працівники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області.

За вчинене їм загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

кількість переглядів: 846