Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

Судитимуть учасників злочинного угруповання, причетних до незаконної діяльності з фінансування «лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

В ході розслідування встановлено групу осіб, причетних до незаконної діяльності, пов’язаної з фінансуванням «лнр», а також ведення бізнесу на тимчасово окупованій території Луганщини.

Зокрема, встановлено, що так званий «депутат народної ради лнр ІІІ скликання» є засновником ТОВ у м. Брянка Луганської області. Він створив та очолив організовану групу, до складу якої на добровільній основі увійшли троє службових осіб ТОВ.

Діяльність підприємства пов’язана з виготовленням та ремонтом гірничої продукції, яка у подальшому реалізується на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території рф.

З 2015 року по теперішній час підприємство функціонує на тимчасово окупованій території Луганщини.

Задокументовано, що з червня 2019 по січень 2020 року підприємство перерахувало до так званого «бюджету лнр» більше 1 мільйону гривень.

Наразі матеріали обвинувачення направлені до Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 784