Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2023

Викрито та затримано мешканку Луганщини, яка брала участь у псевдореферендумі

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у вересні 2022 року мешканка Старобільщини брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території Луганщини.

Підозрювана була так званим «членом територіальної виборчої комісії». Вона особисто перевіряла паспорти громадян, видавала так звані «бюлетені», вносила відомості про осіб до фейкових списків виборців і брала участь у підрахунку голосів.

За свої протиправні дії фігурантка отримала грошову винагороду у розмірі 77 тис. рублів.

У подальшому, підозрювана виїхала на підконтрольну Україні територію, де й була викрита співробітниками СБУ у квітні поточного року.

Наразі вона перебуває під вартою.

За вчинене особі загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 563