Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

У колабораціонізмі підозрюються четверо мешканців Луганщини, які «служать» окупантам

За процесуального керівництва Старобільської, Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, четверо мешканців Луганщини після повномасштабного російського вторгнення почали активно співпрацювати з окупаційною владою.

Так, уродженці міст Краснодон і Хрустальний, колишні правоохоронці, у березні та червні 2022 року добровільно очолили «прокуратуру Міловського району генеральної прокуратури лнр» та «прокуратуру міста Рубіжне лнр».

Ще двоє підозрюваних – жителі смт Біловодськ.

Колишня співробітниця структурного підрозділу Головного управління Державної податкової служби у Луганській області у квітні 2022 року добровільно обійняла посаду «начальника відділу оподаткування юридичних осіб Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції державного комітету податків та зборів лнр» та 47-річний чоловік у липні 2022 року вступив до лав так званого «Біловодського райвідділу внутрішніх справ МВС лнр».

На псевдопосадах вони сприяють встановленню та функціонуванню правоохоронної системи країни-агресора на тимчасово окупованій території Луганщини.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оперативний супровід у першому – співробітники УСР в Луганській області ДСР Нацполіції України, другому – співробітники військової контррозвідки СБУ, третьому – працівники УКР Головного управління Нацполіції в Луганській області, четвертому – оперативні працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської, Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур)

 

кількість переглядів: 620