Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Виправдовувала збройну агресію рф проти України – підозрюється мешканка Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканка м. Рубіжне з травня 2022 року по теперішній час очолює проросійську волонтерську організацію «Волонтери Ахмата».

Підозрювана неодноразово брала участь у масових заходах, де возвеличувала рф і так звану «лнр».

Вона тримала прапор чеченської республіки та проголошувала: «з росією разом, з росією назавжди», висловлювала вдячність особисто Рамзану Кадирову, бійцям спецназу «Ахмат» за так званий «порятунок м. Рубіжне від нациків», за створення волонтерської організації та закликала молодь вступати до її рядів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене їй загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 696