Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2023

Судитимуть двох колаборантів, які очолюють підрозділи так званої «податкової інспекції лнр»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року мешканці смт Марківка, колишні працівники органів податкової служби та пенсійного фонду, пішли на співпрацю з представниками країни-агресора та отримали від них керівні посади.

Вони розпочали роботу у так званому «Марківському відділенні Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції» на посадах «заступника начальника – начальника відділення» та «начальника відділу оподаткування юридичних осіб».

Незаконний правоохоронний орган підпорядковується «державному комітету податків і зборів лнр».

На займаних «посадах» обвинувачені примушують місцеві підприємства перереєстровуватися в окупаційних органах влади та стягують з них податки й збори до бюджету псевдореспубліки.

Наразі обвинувачені оголошені у розшук. Судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За клопотанням прокуратури на їхнє майно накладено арешт.

За протиправні дії особам загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 730