Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Так званій «голові верховного суду лнр» повідомлено про підозру у державній зраді

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру голові Луганського окружного адміністративного суду у публічних закликах до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2014 року діюча суддя зрадила присязі та увійшла до складу й стала членом «робочої групи по законотворчій діяльності» так званої «народної ради лнр».

Підозрювана розробила та передала для внесення на розгляд так званим «народним обранцям» «законопроекти кодексів» та інших «законотворчих актів», які сприяли формуванню «правової системи» у псевдореспубліці.

У 2018 році вона була призначена на посаду так званої «голови верховного суду лнр».

Фігурантка по теперішній час продовжує організовувати роботу інстанції, здійснює безпосередній розгляд справ, тим самим забезпечуючи становлення, функціонування так званої «судової гілки влади» окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганської області.

Відомо, що підозрювана періодично дає інтерв’ю регіональному телеканалу «Луганск 24», де коментує роботу місцевих судів та висловлюється на підтримку так званої «лнр».

Своїми діями зрадниця провадить підривну діяльність проти України.

Їй загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 769