Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

До 10 років за ґратами засуджено розвідника російського загону «Шторм», який воював проти ЗСУ

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Луганської обласної прокуратури суд визнав громадянина України винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Прокурори довели у суді, що мешканець смт Георгіївка Лутугинського району у січні 2022 року вступив до лав «2 окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». Він був призначений на посаду «водія ремонтної роти озброєння». Місцем постійної дислокації батальйону визначено с. Ювілейне Артемівського району м. Луганська.

Фігурант отримав військову форму, стрілецьку вогнепальну зброю та боєприпаси. Під час «служби» займався транспортуванням військової техніки, виїжджав на лінію бойового зіткнення, заступав у добові наряди та виконував накази для посилення обороноздатності так званої «лнр».

У кінці лютого 2022 року був зарахований до резервного батальйону «снайпером».

У подальшому бойовик у складі незаконного формування перебував у с. Трьохізбенка, м. Попасна, м. Рубіжне Луганської області та с. Василівка Донецької області, де чергував на блок-постах та обладнував позиції.

На початку січня 2023 року він вступив до відділення розвідки бойового загону «Шторм», у складі якого воював проти військовослужбовців Збройних Сил України.

У кінці березня 2023 року під час штурму позицій військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон біля н.п. Берестове Бахмутського району Донецької області.

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області засудив його до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 881