Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

На Луганщині викрито двох нових псевдоправоохоронців, стосовно ще двох матеріали обвинувачення вже передано до суду

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом місцевим колаборанткам, які після повномасштабного російського вторгнення обійняли посади в окупаційних «правоохоронних органах».

За даними слідства, колишня начальниця відділу Міловського центру з надання безоплатної правової допомоги добровільно склала присягу на вірність так званій «лнр» та обійняла посаду «старшого помічника прокурора «Біловодського району лнр» у незаконно створеній «прокуратурі».

Колишня підприємиця перейшла на бік ворога і стала «заступником начальника по роботі з особовим складом «Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Стосовно ще двох псевдоправоохоронців обвинувальні акти вже направлені до Першотравенського міського та Покровського районного судів Дніпропетровської області.

Так, улітку 2022 року безробітний та депутат Міловської селищної ради 8 скликання присягнули на вірність псевдореспубліці. Вони розпочали «службу» у так званому «міністерстві внутрішніх справ лнр». Перший – у «Біловодському районному відділі», другий – «Міловському».

Усі фігуранти дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на території псевдореспубліки та сприяють утвердженню на території Луганської області російського окупаційного режиму.

Наразі обвинувачені оголошені у розшук.

Дії усіх осіб кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Особам загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 763