Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2023

«Маєш право знати»: ювенальні прокурори ознайомили дітей з евакуйованих громад Луганщини з їхніми конституційними правами

До Дня Конституції України ювенальні прокурори Лисичанської, Сєвєродонецької, Старобільської, Щастинської Сватівської окружних прокуратур провели акцію «Маєш право знати» для дітей, які разом з батьками виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської області.

Заходи відбулися на базі гуманітарних хабів Сєвєродонецької та Щастинської районних військових адміністрацій, а також у двох шелтерах, розташованих в містах Дніпро та Кропивницький.

Участь у них взяли понад 100 дітей з Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Старобільська, Сватового, Кремінної, Золотого та інших міст регіону.

Зустрічі з дітьми покликані для інформування про гарантовані їм Конституцією України права, а також можливість повідомити, що їх порушують.

Такі заходи ювенальні прокурори проводили в освітніх закладах і раніше, до початку повномасштабного російського вторгнення. Адже обізнаність дітей – один із основних принципів роботи органів прокуратури у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству.

Працівники прокуратури у пізнавальній та ігровій формі розповіли маленьким громадянам України про основні конституційні права.

Разом з прокурорами діти створили мапу мрій та бажань. Підготовлений яскравий банер швидко заповнився дитячими долоньками з іменами, назвами населених пунктів та мрій.

Також гості на життєвих ситуаціях, які є зрозумілими та доступними, ознайомили дітей та підлітків з роллю ювенального прокурора у забезпеченні їхньої безпеки та дотриманні прав. Поділилися корисною інформацією.

Приємним сюрпризом для дітей стали солодощі та тематичні подарунки наприкінці заходу.

«Формування довіри в суспільстві до прокурора починається з дітей. Дуже важливо достукатися до них, щоб малеча та підлітки знали про свої права, не боялися говорити, що їх ображають чи вчиняють стосовно них інші протиправні дії», – поділився підсумками заходу заступник керівника обласної прокуратури Іван Самсонюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 652