Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

За апеляцією прокурора скасовано виправдувальний вирок щодо колишнього мера Кадіївки, який сприяв діяльності так званої «лнр»

За принципової позиції Луганської обласної прокуратури рішенням Дніпровського апеляційного суду скасовано вирок суду першої інстанції, яким виправдано колишнього мера міста Кадіївка (до перейменування ‒ Стаханов) в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної організації (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, протягом квітня-липня 2014 року «очільник» публічно закликав підлеглих працівників, депутатів ради та пересічних громадян брати участь у незаконному референдумі щодо відокремлення територій Луганщини від України.

Крім того, за його вказівкою представникам так званої «лнр» було надано приміщення та матеріально-технічні засоби для проведення фейкового волевиявлення, яке й відбулося 11 травня 2014 року.

У подальшому, обвинувачений всупереч присязі надав допомогу збройним формуванням у захопленні адміністративної будівлі Стаханівського міжрайонного відділу по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ УМВС України в Луганській області та міського військового комісаріату.

У червні 2017 року Кремінський районний суд Луганської області виніс виправдувальний вирок через недоведеність вини фігуранта.

Не погоджуючись з таким рішенням Луганська обласна прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено в повному обсязі, виправдувальний вирок скасовано, кримінальне провадження направлено на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 841