Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2023

Повідомлено про підозру організованій групі «гауляйтерів» окупаційної «адміністрації Біловодського району лнр», які провадять підривну діяльність проти України

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці Біловодської селищної ради, яка обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації так званої «лнр» та у складі організованої групи здійснює інформаційно-підривну діяльність проти України.

Також за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру очільнику організованої злочинної групи та виконавиці. Особам інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1, ч. ч. 2, 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з березня 2022 року керувати окупаційною «адміністрацією Біловодського району лнр» призначено колишнього старосту села Городище.

У березні-липні 2022 року до діяльності псевдооргану влади він залучив проросійськи налаштованих громадян.

Вони обійняли посади «заступника голови адміністрації» та «начальника відділу освіти».

Поплічники взаємодіють з керівництвом Новосибірської області рф, зустрічаються з «головою» так званої «лнр», де обговорюють питання культури, освіти та оплати праці співробітників установ у районі.

Крім того, фігуранти поширюють проросійські гасла на підтримку держави-агресора, беруть участь в масових антиукраїнських заходах. Активно знімаються у пропагандистських роликах.

Наразі всі підозрювані переховуються на тимчасово окупованій території Луганщини.

За протиправні дії усім особам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 564