Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2023

Проводив «збиральну кампанію» на території так званої «лнр» та забезпечив вивезення зерна до рф ‒ підозрюється так званий «керівник сільгосппідприємства» з Луганщини

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру так званому «керівнику сільгосппідприємства» у пособництві державі-агресору та колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року мешканець смт Білокуракине, виконавчий директор підрозділу ПрАТ «Сільськогосподарська виробнича фірма «Агротон» почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

На базі фірми підозрюваний організував діяльність псевдопідприємства «Луганська агропромислова компанія» шляхом передачі обладнання та потужностей та обійняв посаду так званого «виконавчого директора».

У подальшому, влітку 2022 року, після вказівки «голови лнр», фігурант розпочав «збиральну кампанію». Також надав так званому «міністерству сільського господарства лнр» гарантії щодо сплати всіх рахунків у бюджет псевдореспубліки.

Крім того, чоловік віддавав накази щодо вивезення автомобільним та залізничним транспортом зернової продукції через тимчасово окуповані території Луганщини та Донеччини до рф.

За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 729