Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

У колабораціонізмі підозрюється «начальник відділу у справах дітей, сім’ї та молоді» окупаційної адміністрації з Луганщини

За процесуального керівництва Щастинської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевому мешканцю у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року житель смт Станиця Луганська, колишній працівник структурного підрозділу Щастинської РДА почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

За свою активну проросійську позицію він отримав посаду «начальника відділу у справах дітей, сім’ї та молоді адміністрації Станично-Луганського району лнр».

Підозрюваний разом із представниками місцевої «прокуратури» та громадської організації «молода гвардія» періодично здійснює виїзди в населені пункти району.

Крім того, фігурант співпрацює з активістами штабу волгоградської області рф, від імені якого передає елементи одягу дітям. Він всіляко дякує їм за надану так звану «допомогу».

Псевдоначальнику загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 6527