Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2023

За позовом прокурора в дохід держави з недобросовісного приватного підприємства присуджено до стягнення майже 3,3 млн грн

Господарський суд Луганської області задовольнив позов Луганської обласної прокуратури про визнання недійсними договорів про надання послуг з пасажирських перевезень та стягнення в дохід держави майже 3,3 млн гривень.

Так, приватне підприємство три роки поспіль визнавалось переможцем у процедурах закупівель послуг з пасажирських перевезень, які проводились виконавчим органом Сєвєродонецької міської ради за рахунок коштів місцевого бюджету.

При цьому, під час підготовки конкурсних пропозицій та участі у відкритих торгах суб’єкт господарювання діяв недобросовісно та узгоджував свою поведінку з іншим учасником закупівель, чим спотворив їх результати.

Факт вчинення антиконкурентних узгоджених дій підтверджено рішенням адміністративної колегії міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

У зв’язку з вчиненням приватним підприємством протиправних дій, спрямованих на здобуття перемоги у процедурі закупівлі будь-якою ціною, у тому числі шляхом домовленостей з іншим учасником та усуненням конкуренції, прокурором пред’явлено позов про визнання недійсними договорів про закупівлю як таких, що суперечать інтересам держави, та стягнення в дохід держави одержаного прибутку за такими правочинами.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 6191