Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2023

Так звані начальниці «управлінь праці та соцзахисту населення» окупаційних адміністрацій Луганщини підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом посадовицям, які погодилися співпрацювати з ворогом.

За даними слідства, в березні 2022 року мешканка смт Новоайдар, експосадовиця з антиукраїнськими поглядами, стала керувати «управлінням праці та соціального захисту населення адміністрації Новоайдарського району лнр».

«Відділ праці та соціального захисту населення адміністрації Марківського району лнр» в липні 2022 року очолила місцева жителька, колишня співробітниця центру надання адміністративних послуг селищної ради.

Колишню заступницю начальника управління соціального захисту населення Біловодської райдержадміністрації Старобільського району в грудні 2022 року призначено «начальником» аналогічного управління в окупаційній адміністрації «Біловодського району лнр».

Підозрювані проводять прийом місцевих мешканців і допомагають з оформленням так званої «соціальної допомоги» від рф та «лнр».

Дії усіх осіб кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Щастинської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 6089