Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2023

За колабораціонізм судитимуть «начальника митного поста» та «прокурора генпрокуратури лнр»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох псевдоправоохоронців за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що до російської окупації 2014 року мешканець Луганська працював командиром відділення пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Луганській області. Через свої проросійські погляди чоловік не виконав наказ щодо виїзду на підконтрольну територію України та був звільнений.

Після повномасштабного вторгнення рф він очолив один із підрозділів так званого «державного митного комітету лнр». Обійняв посаду «начальника митного поста Просяне», що розташований у Старобільському районі.

Дотепер чоловік керує незаконним «підрозділом» і здійснює митний контроль та оформлення товарів.

Інший обвинувачений ‒ луганчанин, колишній правоохоронець, який після 2014 року почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

Пізніше склав присягу на вірність псевдореспубліці та вступив до так званої «генеральної прокуратури лнр». Обійняв посаду «слідчого».

З листопада 2022 року й до сьогодні він ‒ «прокурор Міловського району генеральної прокуратури лнр».

Колаборант сприяє становленню та функціонуванню правоохоронної системи країни-агресора на тимчасово окупованій території Луганщини.

Наразі обвинувачені переховуються на території так званої «лнр» та оголошені в розшук.

Їм загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 3111