Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2023

Готують нові вересневі «вибори» у псевдореспубліці ‒ повідомлено про підозру трьом луганчанам

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури керівному складу «виборчої комісії лнр» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Серед них ‒ так звані «голова виборчої комісії лнр», «заступник» і «секретар».

За даними слідства, в січні 2023 року утворено так звану «виборчу комісію», яка діє на тимчасово окупованій території Луганської області.

У подальшому, «голова лнр» видав «указ» «Про призначення членів виборчої комісії лнр першого складу».

Надалі, троє луганчан добровільно обійняли керівні посади в незаконному органі влади.

Колаборанти за підтримки окупаційної влади рф планують провести фейкові вибори у вересні цього року, де мають бути обрані «депутати» псевдопарламенту «лнр», а також інших незаконних органів.

Наразі вони проводять агітаційну кампанію на підтримку псевдовиборів, формують так звані «територіальні виборчі комісії» та займаються облаштуванням «виборчих дільниць».

Зазначимо, що раніше фігуранти вже брали участь у діяльності «центральної виборчої комісії» під час так званого «референдуму» у вересні 2022 року.

Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2774