Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

Луганська обласна прокуратура повернула державі землі лісогосподарського призначення площею 112 га

За позовом Луганської обласної прокуратури з незаконного володіння у розпорядження держави повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення площею 112 гектарів.

Нагадаємо, що Східним апеляційним господарським судом підтримано позицію Луганської та Харківської обласних прокуратур та витребувано на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації ‒ обласної військової адміністрації 112 га земель лісового фонду.

Підставами для звернення прокурора до суду стали виявлені порушення норм земельного та лісового законодавств. Прокуратура встановила, що у грудні 2020 року земельна ділянка на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Луганській області та акту приймання-передачі була передана з державної власності у комунальну власність Нижньодуванської селищної ради Сватівського району Луганської області.

Так, передачу земель здійснено суб’єктом владних повноважень поза межами його компетенції та за відсутності погодження з Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військовою адміністрацією, попри віднесення їх до складу земель лісового фонду та перебування у постійному користуванні державного лісомисливського господарства.

На виконання постанови Східного апеляційного господарського суду про витребування на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації ‒ обласної військової адміністрації 112 га земель лісового фонду до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про реєстрацію за державою права власності на земельну ділянку площею 112 га.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2204