Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

Фіксація доказів злочинів проти довкілля під час війни ‒ в Луганській обласній прокуратурі відбулась онлайн-зустріч

Заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж і начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури Луганської обласної прокуратури Різван Ахмедов провели онлайн-зустріч з представниками СБУ в Донецькій та Луганській областях, Державної екологічної інспекції у Луганській області, Державного космічного агентства України, Луганського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та громадської організації у сфері захисту довкілля.

Обговорили проблемні питання фіксації та отримання доказів заподіяння представниками країни-агресора шкоди довкіллю, в умовах збройного конфлікту та окупації території Луганщини.

Детально зупинились на окремих проблемних моментах:

‒ специфіка проведення досудового розслідування воєнних злочинів проти довкілля;

‒ порядок застосування новітніх методик розрахунку збитків навколишньому природному середовищу в результаті збройної агресії рф;

‒ можливості супутникових знімків щодо фіксації шкоди, завданої діями держави-агресора;

‒ особливості проведення інженерно-екологічних експертиз для встановлення заподіяної шкоди у кримінальних провадженнях вказаної категорії.

Окреслили шляхи подальшої співпраці задля притягнення до відповідальності усіх причетних до злочинів проти довкілля в рідному регіоні.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2429