Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

Жительки Старобільська та Рубіжного, які очолили незаконні «органи влади», підозрюються в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом особам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні та восени 2022 року двоє жительок Старобільська почали співпрацювати з окупаційною владою рф.

Підозрюваними виявились колишні працівниці Марківського об’єднаного управління ПФУ Луганської області та Старобільського відділення управління Фонду соціального страхування України в Луганській області.

Маючи певний досвід роботи, обидві фігурантки отримали керівні посади.

Перша стала «директором Марківського комплексного центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг)», друга ‒ «начальником відділення філії державної установи Фонд соціального страхування лнр у місті Старобільськ».

Псевдокерівниці організовують роботу вказаних підрозділів за законодавством «лнр» та активно провадять антиукраїнську діяльність.

Крім того, викрито ще одну колаборантку з Рубіжного, яка раніше працювала у відділенні пенсійного фонду та міській державній податковій інспекції.

Восени 2022 року очолила «Рубіжанську об’єднану державну податкову інспекцію державного комітету податків та зборів лнр».

На займаній посаді вона «контролює» процес перереєстрації місцевих підприємств в окупаційних органах влади та стягнення з них податків й зборів до бюджету псевдореспубліки.

Усім особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

 

кількість переглядів: 1256