Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

Прокуратура у судовому порядку повернула державі землі лісфонду площею 27 га

За позовом прокурорів Луганської обласної прокуратури з незаконного володіння у розпорядження держави повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення площею 27 гектарів.

Прокуратура встановила, що у грудні 2018 року земельна ділянка на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Луганській області та акту приймання-передачі передана із державної власності у комунальну власність Білокуракинської селищної ради Сватівського району Луганської області. У подальшому повноваження з розпорядження землями зазначеної територіальної громади перейшли до Білокуракинської селищної військової адміністрації.

Підставами для звернення прокурорів до суду стали виявлені порушення норм земельного та лісового законодавства.

Так, земля без правових підстав незаконно вибула з володіння держави в особі законного розпорядника, її цільове призначення було змінено з лісогосподарського на сільськогосподарське, що створило загрозу подальшого незаконного використання земельної ділянки.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та витребував на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації-обласної військової адміністрації вказану земельну ділянку лісового фонду.

Після набрання судовим рішенням законної сили воно підлягатиме виконанню у примусовому порядку.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1517